Jeg fik den bedste brunch i Roskilde

den bedste brunch med familien

For et par uger siden fik jeg hele svigermekanikken på besøg. Vi skulle ud og lave et eller andet ligegyldigt, og mit eneste krav var, at vi så i det mindste skulle have noget godt at spise.

Det fik min kæreste så også ødelagt, ved at tvinge os til at skulle spise brunch – og gæt hvem der skulle stå for at finde et sted? Mig, selvfølgelig.

Men hvor pokker finder man den bedste brunch i Roskilde?

Jeg Googlede og Googlede og spurgte bekendte om hvad de kendte af steder, da brunch ikke lige er mit store ekspertiseområde, og min gode ven Lars fortalte, at hans kone engang havde tvunget ham afsted på La Rustica inde på Ro’s Torv. Jeg tænkte derfor at det lød som en god ide, fordi alle tøserne kunne få shoppet lidt, mens vi andre kunne få os en kold øl – og maden skulle endda ikke være helt dårlig, ifølge Lars i hvert fald.

Så da dagen endelig oprandt, og svigerfamilien kom på besøg, kunne jeg stolt fortælle, at jeg havde fundet et sted, og endda et italiensk inspireret et af slagsen. Lidt brunch-connaisseur er man vel altid.

Tøserne var glade, for de fik lov til at shoppe og snakke så meget de lystede, og svigerfar, svoger og jeg fik lov til at slappe af med en dejlig kold øl inden maden. Saligt!

Da svigermor og Connie endelig havde fået stillet den største shoppelyst, var det tid til brunchen, og her vil jeg faktisk indrømme, at jeg blev positivt overrasket.

Den brunch havde alt hvad man kunne drømme om af lækre sager, hvilket jeg ikke var klar over indgik i sådan et lækkert måltid.

Så hvad var der i brunchen?

Der var æg, bacon, pølser, lufttørret skinke, italiensk salami, parisertoast, pandekager med sirup, græsk yoghurt med honning, mozzarella, hvidskimmelost, og kage. Altså et solidt udvalg, pakket ind i et svøb af buffet, der gjorde at jeg kunne trille derfra. Et fantastisk arrangement fra start til slut, især fordi jeg kunne proppe mig selv med så meget scramble eggs, bacon og brunch pølser som jeg overhovedet kunne få ned. Det hele kunne selvfølgelig også skylles ned med alt det kaffe, te og juice jeg kunne drikke, så prisen på 139 kr. virkede faktisk til at være meget fair.

Connie og svigermor var også veltilfredse, for der var også lidt friske frugter og grønt i buffeten, som de jo gerne vil have.

Efter maden ville jeg nu egentligt helst have siddet og slappet af med en kold øl mere, men Connie mente, at vi godt kunne tage med ud og shoppe. Og hvis der er noget jeg har lært, er det, at det er lettere at give ret og få fred, end at diskutere og stadig ende med at give hende ret, så det gjorde vi. Det endte da også med at jeg fik mig et par nye skjorter til at have på i banken, og jeg fik afværget hende i at købe et par rædderlige impulskøb, så det var nok egentligt meget godt.

Alt i alt blev det en okay tur, og den bedste brunch jeg har fået indtil videre.