4 Fede ting at se i Stockholm

Hvis turen snart går til Stockholm, er det en god ide, at du får tænkt lidt over, hvad du gerne vil opleve i byen. Der er nemlig rigtig mange forskellige fede ting at se. Det er derfor en god ide, at du planlægger dit besøg en smule, så du er sikker på, hvad det er, som du gerne vil opleve, når du kommer frem. Vi kommer her med et bud på fire fede ting, som du skal se i Stockholm.

1. Vasa Museet

Vasa museet er et af de mest populære museer i Stockholm. Det er en udstilling af et kæmpe skib, der blev bygget i Stockholm og sank allerede, da det var på vej ud af havnen. Man mener, at det var konstrueret forkert, så det ikke kunne klare vægten af lasten. I 1961 blev det hevet op fra bunden af havet og er efterfølgende blevet restaureret, så det kan opleves fra en række niveauer. Det er med til at give et indblik i, hvilken form for by Stockholm var, og hvordan livet på skib var dengang.

2. Middelaldermuseet

Da de skulle grave ud til en parkeringsplads i nærheden af det svenske kongeslot, fandt de underjordiske hvælvinger fra middelalderen. I stedet for en parkeringsplads ligger der i hvælvingerne nu et spændende museum, hvor du kan opleve, hvordan livet var i Stockholm i middelalderen. Der er bygget kopier af gamle huse og er flere udstillinger med effekter fra middelalderen. Det er et flot og stemningsfuldt museum, hvor du nemt kan tilegne dig ny viden.

3. Gamla Stan

Stockholms gamle bydel kaldes Gamla Stan. Det er et hyggeligt virvar af små krogede gader og butikker, der sælger alt fra figurer af elge til fantasybøger. Der er mange turister på alle tider af året, men det er også et hyggeligt sted at bevæge sig rundt, og du finder mange små hyggelige cafeer og restauranter. Du finder også kongeslottet, parlamentet og det torv, hvor Christian den anden henrettede en lang række svenske stormænd i det, der kaldes det stockholmske blodbad.

4. Junibakken

På museet Junibakken kan du komme tæt på Astrid Lindgreens værker. Du kan for eksempel komme ind i Pippis hus og tage en tur med eventyrtoget, hvor du ser scenarier fra forskellige af hendes bøger. Derudover er der også en stor udstilling med Mummi, hvor du kan komme ind i Mummi huset. Det er en fantastisk oplevelse, hvis du har børn med, men kan også sagtens opleves af voksne, der stadig kan lide deres Astrid Lindgreen.

4 fede ting at se i Stockholm