En dags tur til Malmö

Malmö ligger ikke langt fra København, og det bliver nemmere og nemmere at komme dertil. Hvis du vil på en endagstur fra København, kan du derfor lige så godt tage til den store svenske by, som du kan tage til en by et sted på Sjælland. I Malmö er der nemlig rigtig mange spændende ting at opleve. Det er derfor en rigtig god mulighed for dig for at få nogle gode oplevelser ikke langt fra København.

Malmö har en lang række butikker, og det er hyggeligt bare at gå rundt i gaderne og opleve stemningen, mens du går ind og ud af de forskellige butikker. Hvis du gerne vil på museum, er der dog også god mulighed for at komme det. Du kan for eksempel besøge Malmöhus. Det er et flot gammelt slot, faktisk det bedst bevarede renæssanceslot i Norden. Du kan derfor både opleve det smukke og imponerende røde slot, men også se både Malmö Kunstmuseum og Malmö Museum, der ligger på slottets grund. Det er derfor et godt sted at tage hen, hvis du skal på en kulturel udflugt til byen.

Turning torso og en smuk opera

Der er også mange, der slår et smut forbi højhuset Turning Torso. Det er tydeligt at se den karakteristiske bygning fra København, når det er godt vejr. Tårnet er Skandinaviens højeste bygning, og det er meget imponerende at stå for foden af det eller at komme op i det, hvis du har mulighed for det. Du skal dog være opmærksom på, at det er en beboelsesejendom, faktisk den næsthøjeste i Europa. Det er derfor helt i orden, at du ser på det, men det skal selvfølgelig ikke være til gene for dem, der bor der.

Der er også mange arkitekturentusiaster, der slår et smut forbi operaen i Malmö. Det er en bygning i funktionalistisk stil og er den største opera i Skandinavien. Du kan stå udenfor og blive imponeret over den gigantiske bygning eller bestille en billet og tage ind og se opera om aftenen. Der går en lang række spændende forestillinger i bygningen, som det er værd at se, lige meget om du har set opera før eller ej.

Malmö byder selvfølgelig også på en masse steder at spise noget god mad. Det er både restauranter og cafeer. Du kan slentre rundt i den gamle bydel og nemt finde et hyggeligt sted. Ellers er restauranter som Bastard og Bloom in the Park et godt bud på et sted at spise for dig.

En dags tur til Malmö